Ølkurs

Det har vært brygga øl på Nervang siden den dagen vi flytta dit! Faktisk har vi brygga øl lenger enn det. Vemund starta som hjemmebrygger i lag med en kompis ved navn Tom Alfred Øimo sånn ca. år 2000, og har fortsatt uten stopp siden det.

Vemund har med andre ord snaue 20 års erfaring med hjemmebrygging, dreiv Finnskogen Mikrobryggeri over en 4-års periode, og veldig mye literatur rundt øl, ølbrygging, ølkultur og ølhistorie har blitt lest. Og våren 2017 avla Vemund også eksamen som Ølsommelier ved Beverage Academy i Oslo med toppkarakter.

Vi vil gjerne dele denne kunnskapen med andre og vil derfor invitere alle til kurs hos oss! Vi vil over de neste månedene sette opp flere kursmuligheter her, og først av alt et kurs i hjemmebrygging! Under finner du en liste over kurs vi tilbyr, både for private og profesjonelle aktører innen øl og ølbrygging. Og følg med videre, det kommer flere kurs i året som kommer! Neste kurs som planlegges for denne lista er Innføring i Ølkunnskap.

VI TILBYR FØLGENDE KURS:

Kurs i Hjemmebrygging (for privatpersoner):

Dette kurset er et kurs over 2 dager som tar sikte på å gi deltakerne en skikkelig innføring i hjemmebrygging, samt et skikkelig teoretisk grunnlag for hvordan øl og dets ingredienser er bygd opp. Temaer som vi kommer inn på er ølets ingredienser, bryggerprosesser, gjærstarter, ølsmaker og smaking, og sist men ikke minst: bryggerprosessen. Kurset er stort sett organisert slik at man på dag 1 får være med på å starte gjæra for brygging dagen etter, pluss teori og ølsmaking om ønskelig. Dag 2 blir det ølbrygging og deltakerne er med fra meskevannet varmes og malten knuses til vørteren settes på gjæringstanken.

Dag 1:

  • Gjærstarter. Ca 45 minutter
  • Teori: Ca 2 timer
  • Ølsmaking: Ca 1-2 timer (valgfritt)

Dag 2:

  • Ølbrygging. Ca 7-8 timer

For prisforespørsler og kursavholdelse, send oss en mail! Vi gleder oss til å høre fra dere!

 

Advertisements