Ølkurs, ølsmaking og hjemmebryggerkurs

Det har vært brygga øl på Nervang siden den dagen vi flytta dit! Faktisk har vi brygga øl lenger enn det. Vemund starta som hjemmebrygger i lag med en kompis ved navn Tom Alfred Øimo sånn ca. år 2000, og har fortsatt uten stopp siden det.

Vemund har med andre ord snaue 20 års erfaring med hjemmebrygging, dreiv Finnskogen Mikrobryggeri over en 4-års periode, og veldig mye literatur rundt øl, ølbrygging, ølkultur og ølhistorie har blitt lest. Og våren 2017 avla Vemund også eksamen som Ølsommelier ved Beverage Academy i Oslo med toppkarakter.

Vi vil gjerne dele denne kunnskapen med andre og vil derfor invitere alle til kurs hos oss! Vi vil over de neste månedene sette opp flere kursmuligheter her, og først av alt et kurs i hjemmebrygging! Under finner du en liste over kurs vi tilbyr, både for private og profesjonelle aktører innen øl og ølbrygging. Og følg med videre, det kommer flere kurs i året som kommer! Neste kurs som planlegges for denne lista er Innføring i Ølkunnskap.

VI TILBYR FØLGENDE KURS:

Kurs i Hjemmebrygging (kan bookes av privatpersoner og bedrifter):

Dette kurset er et kurs over 2 dager som tar sikte på å gi deltakerne en skikkelig IMG_43201.JPGinnføring i hjemmebrygging, samt et skikkelig teoretisk grunnlag for hvordan øl og dets ingredienser er bygd opp. Temaer som vi kommer inn på er ølets ingredienser, bryggerprosesser, gjærstarter, ølsmaker og smaking, og sist men ikke minst: bryggerprosessen. Kurset er stort sett organisert slik at man på dag 1 får være med på å starte gjæra for brygging dagen etter, pluss teori og ølsmaking om ønskelig. Dag 2 blir det ølbrygging og deltakerne er med fra meskevannet varmes og malten knuses til vørteren settes på gjæringstanken.

 

Dag 1:

  • Gjærstarter. Ca 45 minutter
  • Teori: Ca 2 timer
  • Ølsmaking: Ca 1-2 timer (valgfritt)

Dag 2:

  • Ølbrygging. Ca 7-8 timer

Passer for grupper på størrelse 4 til 10 personer. For prisforespørsler og kursavholdelse, send oss en mail! Vi gleder oss til å høre fra dere

img_4337.jpg

En Helaften i Ølets Tegn (NB! Kan kun bookes av restauranter o.l. med gyldig skjenkebevilling):

En lett innføring i ølets historie, ingredienser, øl som matdrikke og ølsmaking, som så følges opp av en ølsmaking for å vise noe av ølets mangfold og hvordan ingrediensene gir utslag på smaken. Alt guidet igjenom av Vemund, før en bedre middag eller annen mat serveres.

NB. Da “Helaftenen” inkluderer en ølsmaking, kan den bare bookes av restauranter, overnattingssteder og lignende med gyldig skjenkebevilling, og utføres så i samarbeid med Vemund. Ta kontakt på mail for ytterligere informasjon.

Dette er en happening som passer for grupper på opptil 15 personer.

Ølsmaking (NB! Kan kun bookes av bedrifter med gyldig skjenkebevilling):

Med den erfaringa vi har opparbeida oss gjennom årevis av ølbrygging, ølsmaking og med utdannelse som ølkelner vil vi gjerne dele denne erfaringa vår med dere! Vi hjelper gjerne til med å utføre ølsmakinger på puber, restauranter og lignende. NB! Kan bare bookes av bedrifter med gyldig skjenkebevilling eller i samarbeid med slike.

Ta kontakt på mail for nærmere informasjon og for at vi sammen kan sette opp ølsmaking slik dere ønsker det!

Ølsmakinger passer for grupper på opptil 15-20 personer.

 

Advertisements