Nervanggrisen

Vi bestiller grisen i slutten av april. Grisen kjøper vi i nærheta i Solør som smågris slik at frakta opp til oss blir så kort som mulig. Så lever de glade frie og ville griseliv her i Gravberget før de slaktes et stykke utpå høsten.

                              Grisene våre er økologiske, men ikke godkjent av Debio

Priser for 2019:

  • Halv økologisk gris (ca. 50-70 kg): 120 kr per kilo
  • Utkjøring fra slakteri innover mot Oslo-området: 200 kr

Bestilling: NB! ettersom vi henter grisene våre på våren må bestillinger på grisekjøtt være hos oss seinest 30 april! Seinere bestillinger kan vi kun ta imot om vi har ekstra griser.

Bestill ved å sende oss en mail her! 🙂

Prisen inkluderer slakt og oppdeling.

Vi kjører også grisekjøttet til et møtepunkt i Oslo og “slipper av” grisekjøtt på veien for de som ikke vil eller kan hente den på slakteriet selv! Dette koster 200 kroner.

Fakturagebyr på 35 kroner kommer i tillegg på faktura (ingen fakturagebyr på fakturaer sendt til epost)

Alle priser er selvsagt inkludert moms.

Historien bak grisene våre

I 2011 fikk vi våre første griser! De var en blanding av 3 typer; Durroc, Yorkshire og P1080652Landsvin. Vi kjøpte dem som smågris i mai og i oktober blei de slakta. Vi trivdes veldig godt med grisene og alt tyda på at grisene trivdes hos oss også! Og så godt kjøttet blei! Gris har etterpå blitt et fast innslag på Nervang hver sommer! For øyeblikket er det snakk om slaktegris. Disse blir kjøpt som smågris på våren og slaktes på høsten etter en lang sesong her hos oss, med masse frisk luft og plass til å boltre seg fritt omkring. Over tid planlegger vi å utvide til egne avlspurker og på den måten ha smågris fra egne purker.

grisGrisene våre spiser bare økologisk for og har god plass til å vandre fritt rundt på gårdens økologiske enger og skog. Der er det masser av tilgang på gress og alt annet de kan rote opp i jorda. Gris er fantastiske naturlige “traktorer”. De har fri tilgang til så mye mat de vil og vann her hos oss og kan når som helst ta seg en liten lur for å fordøye maten. Slik blir det god og glad gris av! Vi er medlem hos Debio og grisene våre er sertifisert økologiske! Vi gjør det vi kan for at grisene våre trives, og det ser det virkelig ut som de gjør også. Her kan griselivet nytes til det fulle!

Vi slakter grisene hos Trygve Brovold AS i Stange. Her blir ikke grisene våre blanda gris3sammen med andre ukjente griser før de slaktes. Grisene blir dermed minst mulig stressa, og gir en bedre kjøttkvalitet. Slakta blir på denne måten så human som mulig. Trygve Brovold er et av de nærest liggende slakteriene, noe som fører til minst transport og stress for grisene og minst utslipp på grunn av unødvendig mye kjøring. Best både for oss og grisene.

gris2

%d bloggers like this: