Nervangbia

I 2008 fikk vi våre første bier. Vi kjøpte 4 kuber som vi transporterte opp til gården vår seint på kvelden. Etter 2-3 dager sverma en av kubene. Vi fikk fort oppdage at birøkt ikke var så enkelt som det kanskje kunne virke. Men en liten nedtur eller to har ikke stansa oss fra å fortsette med bier. Birøkt er en livslang læringsprosess, og vi har i dag kommet gjennom mange nybegynnerproblemer og føler vi har fått litt bedre forståelse av disse morsomme små skapningene.

Bier er fascinerende skapninger og vi blei fort veldig opptatt av hvordan de jobber og lever for sammen å jobbe for bisamfunnets overlevelse og beste. Og honning er et godt produkt fra biene, selv om det er veldig mye mer man kan få ut av ei kube med bier!


Biene våre

Vi har i dag biene våre i flere bigårder rundt i Finnskogen, Solør og omegn. Fra Gjesåsen i sør til Sørskosbygda i nord. Flere står også hjemme på gården vår om sommeren. Sammmenlagt har vi i dag 84 kuber innvintra.

Vi produserer egne dronninger for dronningfornyelse og avleggere.

Lynghonning

Vi er veldig heldige med det at vi bor midt i lyngheiene rundt Gravberget! Selv om vi kanskje ville fått mer lynghonning per kube om vi kjørte biene lenger nord i Hedmark, føler vi at både for våre egen del og miljøet er det bedre å ha lyngtrekket her i hjemtraktene våre. Mer lokalt blir det ikke!

Sommerhonning

Sommerhonningen vår sankes fra bigårder både i Solør og på Finnskogen, men bare honnigen som kommer fra Finnskogen finner vei til glassene vi selger direkte. Sommerhonnigen vår finner biene på et variert utvalg av trær, blomster og bær: bringebær, blåbær, selje, løvetann, geitrams og kløver bare for å nevne noen!

Produkter

Vi har flere produkter for salg fra biene og til birøkt. Honning har vi så lenge lageret rekker. Men vi lager også en del av birøkterutstyret i treverk vi trenger selv, og kan lage det på bestilling til flere.

Se hva vi tilbyr fra biene våre på produkt-sia vår!

Finnskogprodukt

All honningen vår som havner på glass for direkte salg til kunde stammer fra Finnskogen. Sommerhonningen sankes i Kynnberget og Gravberget, mens lynghonningen blir samlte av bier i og rundt Gravberget. Vår honning er et godkjent Finnskogprodukt, et varemerke utstedt av Finnskogen Natur og Kulturpark

%d bloggers like this: