Nervangbia

Allerede i 2008 fikk vi våre første bier. Vi kjøpte 4 kuber som vi transporterte opp til gården vår seint på kvelden. Etter 2-3 dager sverma en av kubene. Vi fikk fort oppdage at birøkt ikke var så enkelt som det kanskje kunne virke. Men en liten nedtur eller to har ikke stansa oss fra å fortsette med bier. forside5

Bier er fascinerende skapninger og vi blei fort veldig opptatt av hvordan de jobber og lever for sammen å jobbe for bisamfunnets overlevelse. Og honning er et godt produkt fra biene, selv om det er veldig mye forskjellig man kan få ut av ei kube med bier!

Vi har etterhvert fått mere erfaring med birøkt og har i dag 42 kuber innvintra fordelt på 3 bigårder. Disse står rundt i distriktet i Elverum, Solør og også inne på Finnskogen. Og hver sommer har vi noen hjemme på gården vår også for å avle dronninger. Våre bifolk er for det meste krainer-bier, men vi har også noen bifolk som er buckfast-bier. I årene som kommer satser vi på videre utvidelse av birøkta vår.

GEDSC DIGITAL CAMERABiene våre drives ikke økologisk. Forskjellen på vanlig og økologisk birøkt i Norge er allikevel ikke så stor, ettersom det ikke er tillat med bruk av kjemikalier i bekjempning av bi-sykdommer i Norge hverken i vanlig eller økologisk birøkt.

Vi har flere produkter vi selger fra biene våre. Honning er en selvfølge. Vi lager også flere forskjellige voksgjenstander, både lys, pyntegjenstander og vår egen lærimpregnering for sko.

Vi bygger også en del av birøkterutstyret av treverk som trengs selv, både for eget bruk og for salg.

Se hva vi tilbyr fra biene våre på produkt-sia vår!

%d bloggers like this: