Hønsegården

hons3I rundt 10 år nå har vi hatt høner på gården. Vi så litt framover i tid da vi satte det hele opp, og har dem i et rom der det er plass til mange flere høner enn vi har, og med et uteareal som er stort nok for en mye større hønseflokk. Dette gir hønene våre masse plass og godt med uteareal og boltre seg på!

Mange høner har vi ikke. I en naturlig tilstand er høns opprinnelig jungeldyr som lever ihons2 flokker på 15-30 individer. Vår hønseflokk ligger gjerne på mellom 15 og 25 dyr, med noen haner og aller flest høner. Dette gir hønsa våre en flott mulighet til å leve et liv i en flokk som er oversiktlig og godt og så nært opp til hønas naturlige tilstand som mulig! Slik tror vi at vi gir hønene våre veldig gode forhold og et godt liv her inne på Finnskogen.

Hønsedrifta vår følger økologisk standard men er ikke godkjent av Debio. Vi produserer både økologiske egg og livkyllinger av egne egg og av egg kjøpt fra Hvam Landbruksskole. Herfra kan vi også hons1kjøpe inn rugeegg av rasene vi ikke har selv her på gården. Kyllingene våre spiser også selvsagt bare økologisk oppalsfor, liksom hønene våre spiser økologisk hønsefor foruten det de selv finner når de er ute.

Vi har en besetning bestående av for det meste Islandshøns og Gul Orpington. Islandshøns er en gammel rase som opprinnelig skal ha blitt tatt med til Island av norske vikinger under vikingtia og som siden har levd på Island. I en periode var de nesten utrydda men har nå kommet opp i en bestand som er ganske levedyktig og er ei flott og allsidig hobbyhøne! Islandshøns har veldig variert utseende. De er vare og har godt flokkinnstinkt, legger bra med egg, om enn litt små, og er kjent som forholdsvis gode rugere. Gul Orpington er en større rase som legger medium til store egg, er rolige, gir godt kjøtt og er kjent som veldig gode rugere.

hons4Eggene våre kommer i 10-pakninger.

Kyllingene selges for det meste som daggamle kyllinger, altså under en uke gamle. NB! Vi selger kun kyllinger til seriøse  personer som har satt seg godt inn i hønsehold, enten ved erfaring fra hønsehold eller fra å ha lest seg opp og forberedt seg godt for å motta kyllingene sine. Høner og kyllinger er ikke vanskelig å holde, men de krever alikevel sitt og vi mener det er veldig viktig at kyllingene vi selger får det godt der de skal leve og bo.

Klekkekalender for kyllinger 2018

Vi har følgende klekkedatoer for kyllinger sesongen 2018:

  • Islandshøns: ca. 27.04.2018
  • Rhode Island Red: ca. 14.06.2018
  • Islandshøns: ca. 08.07.2018

For bestilling eller spørsmål om kyllingene, send oss en mail. Send oss gjerne en mail om dere er interessert i egg fra hønene våre også selvsagt!

Priser fra våre høner:

  • 10 egg: 50 kroner per pakning
  • Livkyllinger: 75 kroner for daggamle kyllinger
  • Ukestilegg for eldre kyllinger: 10 kroner per påbegynte uke

Alle priser er inkludert moms

honseunderbanner

%d bloggers like this: