Aktiviteter og Kanoutleie

Aktivitetene i Gravbergsområder og Finnskogen handler om kultur, historie, natur, friluftsliv, jakt og fiske. Men det finnes andre ting å se og gjøre i selve Gravberget også som er verdt å få med seg om man velger å bli noen dager hos oss. Vi kan arrangere flere ulike aktiviteter ved Nervang Villmarksherberge! Fra kanoutleie med transport, til guidede turer i og rundt Gravberget, Historiske kvelder i lavoene våre, guiede gjeddefiske-turer og guidede sopp- og bær-turer med sopp- og bærgaranti!’

For grupper som kollegaer, venner eller familie som vil booke aktiviteter fra oss: send mail til kontakt@nervang.com, så kan vi sammen sette opp et eget program spesielt for dere!

Våre aktiviteter

Kanoutleie

Halsjøen og Kynna-vassdraget byr på fantastiske padleopplevelser! Alt fra dagsturer til turer på opptil 3-4 dager! Vi tilbyr kanoutleie med mulighet for transport fra mai til september! Les mer her…

Historisk kveld

Vi arrangerer stemningsfylte kvelder med historisk sus! Rundt et sprakende bål i lavoen hos oss får dere historia bak Gravberget og Finnskogen fra de som kan historien best! Les mer her…

Guidede turer

I området rundt Gravberget har vi en mengde historiske og kulturelle minner fra tidligere bosetninger, og også for de som vil bli bedre kjent med naturen i Nordre Finnskog! Bli også med på Tur i Mørket! Les mer her…

Sopptur med kjentmann

Etter mange år i Gravberget har vi fått god oversikt over soppsteder. I området finnes det godt med kantarell, steinsopp og traktkantarell. Bli med oss og finn sopp og lær om dens leveområder!

Guidet bærtur

Rundt Gravberget finnes det masse bær. Bringebær, tyttebær, tranebær og selvsagt multer! Bli med på guidet tur for å finne bærene du selv er interessert i. Med bær-garanti!

Guidet gjeddefiske

Gjennom århundrer har gjedda vært en viktig del av kostholdet på Finnskogen. Bli med og lær tradisjonell gjeddefiske i Halsjøen, selvsagt uten bruk av gjeddesaks!


Andre ting å gjøre i og rundt Gravberget

Gravberget kirke

Kirka i Gravberget stod ferdig oppbygd i 1955 og er fullstendig dekket av profilert spon og bygd i form av et grantre. Den kan nesten minne om en slags moderne stavkirke. På innsiden er kirka malt med en mengde malerier i lyse, glade farger og har elementer både fra protestantisk, katolsk og ortodokse retninger. Den regnes blant verdens mest særskilte kirker.

Kirka er åpen de fleste dager i juli og har gudstjeneste gjennomsnittlig en gang i måneden med unntak av noen vintermåneder. For mer info, se her…

Berget husmannsplass

To gamle husmanssplasser, Øvre og Nedre Berget ligger over ‘sentrum’ i Gravberget og ikke langt fra Nervang. Husmannsplassene er fra rundt midten av 1800-tallet, og lå under Gravbergsgården. De blei restaurert i anledning av Finnskogsledens åpning en del år tilbake.

Tunet rundt er åpent og med verneverdig gammel slåttemark, med god utsikt mot Juvberget og utover skogene rundt Gravberget.

Gravberget skole

Skolen i Gravberget blei lagt ned på slutten av 1980-tallet og etter at kommunen ville rive bygget blei den gamle skolen kjøpt av Gravberget Vel for 1 krone. I juli måned er det åpen kafe her, med salg av tradisjonsmat som flesk og motti, spekemat og rømmegrøt.

Kom innom en kafe som viser et tidsbilde av skolen i Gravberget slik den så ut da skoledrifta opphørte og spis skikkelig Finnskogskost samtidig!

Sykkel på Finnskogen

På Finnskogen er det ingen egne sykkelveier, men det finnes flotte muligheter for lange sykkelturer langs skogsbilveier! Finnskogen er enorm og med sykkel se flere deler av Finnskogen og komme seg innom flere av skogens sentre som Gravberget, Hof Finnskog, Svullrya og også over på svenskesia.

De fleste veier på Finnskogen egner seg best for sykler med gode, brede dekk som takler grusveier. For mer info om sykkelveier, se her…

Finnskogleden

Finnskogsleden strekker seg om lag 240 kilometer i grenseland fra nord til sør gjennom Finnskogen. Leden går tvers igjenom Gravberget og går fra Trysilveien i nord til Morokulien i sør.

Med vårt enkle Matdepot mellom mai og september er Nervang det perfekte overnattingsstedet for vandrende langs Leden. For mer info om Finnskogsleden og kart, se her…

Bo hos oss på din vei langs Leden

Jakt og Fiske

Mulighetene for jakt og fiske i Gravbergesområdet er veldig varierte! Fra gjedddefiske i Halsjøen til ørret og harr i Ulvåa, til småviltjakt og elgjakt!

Det aller meste av skogsområder i området eies av Statsskog. For å ordne jakt (småvilt) – eller fiskekort, se her…

Bo hos oss mens du jakter og fisker i Nordre Finnskog

%d bloggers like this: